Molton Brown rumsspray

lykoDet finns få saker som ger ett rum så mycket mys och hemtrevnad som en god rumsdoft. Denna ”ambience spray” är en variant ifrån det lyxiga märket Molton Brown London, som är ett måste i varje medvetet hem. Den vackra glasflaskan behöver knappast gömmas bort i något badrumsskåp, utan får gärna ta plats och vara synlig på en hylla i vardagsrummet. Ett pschitt innan gästerna kommer, eller bara när du vill ha det extra mysigt på egen hand, kommer att göra susen för hemmets allmänna atmosfär.

Molton Brown Naran Ji Home Ambiente doftar underbart av apelsinblom (även känt som neroli), grapefrukt och apelsin – en kombination av ingredienser som tillsammans ger en rik doftupplevelse i citrusfruktens tecken. Denna julklapp kommer att göra total succé hemma hos den inredningsintresserade och husliga, alternativt hos den som spontant inte intresserar sig men vars hem bara skulle må bra av en uppfräschning. God citrus-jul!

Länk: Lyko.se

Pris: 499 kr

Presentkort på en bokhandel

presentkort bokia”Att läsa är att resa” sade en gång någon mycket vis person. Den som någon gång har läst en bok vet att detta stämmer. Mellan två pärmar kan det rymmas så mycket visdom, så många upplevelser och så starka känslor att det faktiskt kan kännas som att man har varit iväg på ett långt äventyr när man väl slår igen boken för sista gången. Oavsett om det är en deckare, faktabok, memoarer eller kärleksroman så finns det i bokväg någonting som passar alla.

Det är denna princip du tar fasta på när du bestämmer dig för att ge bort ett presentkort på böcker i jul. Det allra bästa är ju att julklappen främjar till läsning, vilket är bland det mest stimulerande vi kan sysselsätta vår hjärna med. Att klappen sedan kan anpassas utifrån mottagarens personliga tycke och smak gör ju knappast saken sämre. Låt honom eller henne välja fritt i bokhandelns nätbaserade eller fysiska sortiment, det blir en garanterat uppskattad gåva utan att du behöver oroa dig över att välja fel!

Länk: Bokia.se

Pris: Från 100 kr

 

Prenumeration på Allers

allers

Om du är trött på hela den slit- och slängkultur som präglar både julhelgen och vår livsstil i stort, satsa på att ge bort en klapp som håller mycket längre än bara över mellandagarna. En prenumeration på en bra och läsvärd tidning är ett klockrent exempel på en sådan present! Vill du dessutom minimera risken för att läsaren ska tröttna, är det klokt att investera i en tidning som har så varierat innehåll som möjligt. Med andra ord: Allers.
Allers är Sveriges största veckotidning och startade så tidigt som år 1877. Här kan man varje vecka läsa om saker som djur, roliga historier, vardagsrealism, trender och tips… Dessutom får man inspiration till att aktivera sig själv på olika sätt: recept på läckra rätter stimulerar till matlagning, och välkonstruerade korsord lockar till hjärngympa. Välj själv om du vill ge bort 10, 20 eller 30 nummer – ju längre prenumeration desto mer pengar sparar du!

Länk: TidningsKungen.se

Pris: Från 292 kr