Lakrids by Johan Bülow

lakritsLänge låg choklad i alla dess former högst på den köksmässiga trendlistan, men för inte så länge sedan såg den sig sakta men säkert bli utkonkurrerad av lakritsen. Nu är det den smakrika lakritsroten vi vill avnjuta i alla möjliga varianter, och vi snobbar oss med exklusiva råvaror och seriösa lakritsprovningar ledda av proffs i genren. Detta är såklart helt förståeligt, för vad smakar bättre än en salt eller söt lakritsbit i rätt sällskap?

Denna julklapp vilar på lakritsens uppsving och nyfunna status, men tar också konceptet ett steg längre. I burken från Lakrids by Johan Bülow hittar du smaskig sötlakrits doppad och rullad i olika former av choklad. Tillverkaren håller hus i världens minsta lakritsfabrik, och det känns på smaken att det inte är någon massproduktion det rör sig om. Varianten med mjölkchoklad vann dessutom Svenska Folkets Favoritlakrits år 2012 – bara en sån sak!

Länk: Bluebox.se

Pris: 85 kr

Presentkort på bio

Detta är kanske den ultimata julklappen till den som är det allra minsta kultur- och filmintresserad. Att få kura ihop sig i en nedsläckt biosalong, proppa munnen full av popcorn och låta sig överväldigas av det äventyr som berättas ifrån filmduken är ett sant nöje som man ofta unnar sig alltför sällan. Det är just därför det blir en så perfekt julklapp – och har du riktigt tur kanske du själv blir tillfrågad att följa med!

Ett presentkort på bio kan laddas med olika mycket pengar beroende på din budget, och pengarna kan användas både till själva filmen och till det som ska snaskas på under visningen. Vare sig den som ska få klappen gillar fartfylld action, dråplig komedi, snyftiga kärleksdramer eller faktaspäckade dokumentärer kommer presenten att falla väl ut och komma till användning. Om du vill göra själva presentationen extra fyndig och minnesvärd kan du med fördel förpacka kortet i ett tomt popcorntråg, eller varför inte mörkrött tyg à la biofåtölj? Bara din fantasi sätter gränserna!

Finns från c:a 200 kr och kan köpas på närmaste biograf eller tex SF.se.