ABC armbandspyssel

abc armbandspysselÄr det en julklapp som ska stimulera till kreativitet och skapande du är ute efter? I så fall har du den ultimata varianten i detta kit. Med hjälp av fina, färgglada pärlor både med och utan bokstäver kan mottagaren till presenten sysselsätta sig själv i timmar. Att sitta och trä vackra pärlor på tråd och sakta men säkert forma unika, personliga smycken är ett nöje som har en nästan meditativ funktion. Att allt material ligger i en smart transparent ask som enkelt kan tas med och plockas undan gör knappast saken sämre!

Så vem ska få denna julklapp? Den pysslige och händige är en självklar kandidat, men varför inte ge din totalt ohändige bror en oväntad överraskning i jul? Kanske finns det en sann konstnär djupt inom honom, som med åren begravts under tjocka lager av dåligt självförtroende och bortträngda skaparimpulser? Valfritt barn i släkten är också en garanterat tacksam mottagare, eller den färgstarka tonåringen som gärna tar varje chans att uttrycka revolutionära budskap. Se denna julklapp som ett fint sätt att främja skaparglädje, både hos den som redan är pysselfrälst och hos den som inte visste att han/hon någonsin skulle bli det!

Länk: Bluebox.se

Pris: 99 kr

Lego Star Wars väckarklocka

star wars väckarklockaKänner du någon som är en obotlig tidsoptimist, och som ständigt är lika sen och stressad vilket sammanhang det än gäller? Kanske kan du hjälpa denna någon på traven, med hjälp av en julklapp som denna. Alla vet väl att design och lekfullhet är A och O för att göra någonting tråkigt roligare – med andra ord, en rolig och söt väckarklocka skulle i teorin kunna ändra på den mest kroniske sjusovare. Klart att det blir skönare att gå upp när det första man möts av är åsynen av barndomens favoritikoner från Star Wars!

Kanske vill du ge denna klapp till någon ur den yngre generationen som nyss upptäckt Star Wars, eller också är det till en äkta gammal fanatiker och scifi-räv. Oavsett vilket blir garanterat Darth Vader, Yoda, Stormtrooper eller Darth Maul en succé under granen. ”Leksakerna” har rörliga armar, händer och ben, och givetvis en fungerande snoozefunktion. Det sistnämnda är dock kanske något du inte bör informera mottagaren av julklappen om, ifall du verkligen vill ändra på hans/hennes beteende!

Länk: CoolStuff.se

Pris: 299 kr