En timmes helkroppsmassage

Stress är numera ett extremt vanligt problem, som drabbar alla oavsett ålder, kön och samhällsklass. Vi är många som lever med fulltecknade kalendrar, och kämpar med att balansera våra olika roller som förälder, partner, vän och kollega. Dagarna fylls av åtaganden av olika slag, och stunderna då vi fullständigt släpper taget och återhämtar oss är tyvärr alltför lätt räknade. Vi har alla olika sätt att hantera stressen på, men en sak som hjälper många är att på olika vis ta hand om kroppen. Stress sätter ju sig nämligen lätt i musklerna, och skapar spänningar som kan vara riktigt jobbiga att dras med. 

Därför är det här den perfekta julklappen till den som verkar känna sig stressad och skulle må gott av en stunds omhändertagande. En hel timmes massage av hela kroppen från topp till tå gör under för stela och spända muskler, där stressen lagrats på sedan länge. Julklappen kommer i form av ett presentkort, som håller i 3 år och kommer omsorgsfullt förpackat – redo att lägga under granen.

Massagen utförs av en professionell massageterapeut, som i samråd med mottagaren får avgöra vilken inriktning massagen ska ha. Antingen kan man välja en mer mjuk, lätt och avslappnande massage, eller en mer behandlande med tryck och töjningar som känns.

Oavsett vilka behov mottagaren har och vilket sätt massagen utförs på, är det ett faktum att kroppen är avsevärt mjukare när behandlingen är över. Stressnivåerna får sjunka för en stund, vilket förhoppningsvis ger mersmak. För visst fungerar det ibland att leva med konstant stress, men det är också så otroligt viktigt och skönt att då och då få koppla av och återhämta sig. Kanske ger din julklapp din stressade vän en ordentlig tankeställare? Att varva ned för en stund, och få uppleva lugn och ro-hormonerna ta över kroppen, kan få den mest stressade person att fundera över hur han eller hon egentligen vill leva sitt liv. 

Att ge bort massage i julklapp gör därför gott på många vis. På kort sikt unnar du mottagaren en skön och behaglig stund, och på lång sikt finns det chans att din gåva bidrar till en positiv förändring i hans eller hennes liv. En gåva som klippt och skuren för julen, som ju handlar om att glädjas och ta hand om varandra!

Köp den hos Upplevelse.com för 875 kr

Lyxigt verktyg för ansiktsmassage

Det här är en riktigt lyxig julklapp till den som älskar skönhet och att ta hand om sitt ansikte. Du har säkert en person i din närhet, kvinna eller man, som hakat på de senaste årens starka hudvårdstrend. Många har blivit närmast besatta av att ta hand om sin hy, och hjälpa den att uppnå den där perfekta lystern och fuktmättade ytan. Känner du någon som lägger en tredjedel av lönen på krämer, serum och ansiktsmasker av olika slag? Då är det här julklappen för honom eller henne.


Det många missar när de står och smörjer in sig morgon och kväll, är nämligen att enbart hudkrämer kommer man inte alltid så långt med. Det ger fukt och fett som känns skönt på huden här och nu, absolut, men på lång sikt behövs ofta mer avancerade insatser än så. Ansiktsbehandlingar av olika slag är en sådan sak som gör verklig skillnad, men säg den som har råd att gå på salongsbehandling en gång i veckan? Det kostar både dyra slantar och tar mycket tid i anspråk, vilket i förlängningen ju också går att se som en ekonomisk fråga. Det är här din julklapp kommer in i bilden, som en långsiktig investering med resultat som motsvarar en längre ansiktsbehandling utförd av ett proffs.


NuFACE Mini Facial Toning Device är ett modernt verktyg för sköna och effektiva ansiktsbehandlingar, som enkelt utförs hemma i badrummet. Den bärbara enheten bygger på en naturlig och icke-invasiv metod, mikroströmsteknologi. Detta ger på ett kliniskt bevisat sätt huden ett synbart lyft och en ny fasthet. NuFACE Mini Facial Toning Device jobbar alltså inte bara kortsiktigt med skön massage, utan även långsiktigt med att motverka rynkor och framhäva ansiktets konturer.


Den här julklappen passar med andra ord väldigt bra till den som redan har ett brinnande hudvårdsintresse, men fungerar självklart också bra att ge till den som kanske borde försöka prioritera sig själv lite mer. Den som har så mycket annat omkring sig att det egna välmåendet och hälsan hamnar längst ned på listan. Eftersom detta verktyg är så smidigt och enkelt att använda, blir det ett lättillgängligt sätt att pyssla om sig själv lite mer på.

Köp julklappen här: LookFantastic.se 1.533 kr

Citrus & Cinnamon Relaxing Gift Set

gift setNär du letar efter en julklapp som går hem hos nästan alla, vare sig det är en lugn och avslappnad själ eller en konstant uppstressad person som ska få den – då är en gåva i kategorin ”spa och skönhet” ultimat. Att få material till att rå om sig själv och ta ut lite av den berömda egentiden är något som värmer en människa av idag, framför allt eftersom sådant annars alltför ofta prioriteras bort. Kanske är det din mamma som behöver skämmas bort? Eller din make? Välj ut någon du bryr dig lite extra om och klicka hem den här lyxiga klappen från Eleven.se.

Den vackra asken från Erbario Toscano innehåller allt för en lugn och spainspirerad stund i hemmet. Mottagaren av denna gåva kommer att få ta hand om sig själv med både badskum, schampo, doftljus, body milk och tvål. Samtliga produkter doftar ljuvligt av citrusfrukt och kanel – en riktig match made in heaven! Ge gärna bort julklappen i kombination med ett löfte om barn- eller hundvakt, så att personen får lov att slappna av på riktigt.

Länk: Eleven.se

Pris: 299 kr

Strumpor i glada färger

happy socksAtt ge bort ett par strumpor i julklapp är kanske en idé som rent spontant inte känns speciellt attraktiv, men nu är det dags att tänka om! Sedan företaget Happy Socks tågade in på den svenska modescenen har ett tydligt uppsving för strumpan kunnat bevittnas – strumpor är inte längre synonymt med tjocka, trista tubsockar från närmsta sportaffär. Istället kan du välja att göra någonting roligt av den där tygbiten som skymtar fram mellan sko och byxben – låt även den få uttrycka en del av din personlighet!

Som julklapp blir alltså ett par strumpor från Happy Socks någonting nytt och positivt överraskande för de allra flesta. Se till att välja ut ett par som väl återspeglar mottagarens unika stil, oavsett om han eller hon är hårdrockare eller stilren minimalist. Här kan tomten (läs: du) botanisera bland strumpor med zebramönster, paisley, leopard, rosor, ränder… Allt till ett riktigt bra pris i förhållande till den kvalitet du får. En julklapp från Happy Socks ger två budskap: dels att du har koll på det senaste, och dels att du bryr dig om att din vän håller sig torr och varm om fossingarna i vinter!

Länk: Lyko.se

Pris: 69 kr

ABC armbandspyssel

abc armbandspysselÄr det en julklapp som ska stimulera till kreativitet och skapande du är ute efter? I så fall har du den ultimata varianten i detta kit. Med hjälp av fina, färgglada pärlor både med och utan bokstäver kan mottagaren till presenten sysselsätta sig själv i timmar. Att sitta och trä vackra pärlor på tråd och sakta men säkert forma unika, personliga smycken är ett nöje som har en nästan meditativ funktion. Att allt material ligger i en smart transparent ask som enkelt kan tas med och plockas undan gör knappast saken sämre!

Så vem ska få denna julklapp? Den pysslige och händige är en självklar kandidat, men varför inte ge din totalt ohändige bror en oväntad överraskning i jul? Kanske finns det en sann konstnär djupt inom honom, som med åren begravts under tjocka lager av dåligt självförtroende och bortträngda skaparimpulser? Valfritt barn i släkten är också en garanterat tacksam mottagare, eller den färgstarka tonåringen som gärna tar varje chans att uttrycka revolutionära budskap. Se denna julklapp som ett fint sätt att främja skaparglädje, både hos den som redan är pysselfrälst och hos den som inte visste att han/hon någonsin skulle bli det!

Länk: Bluebox.se

Pris: 99 kr